Köpvillkor

Ritningar
Uppmätningarna är gjorda från befintliga båtar som är traditionellt byggda. En del är fortfarande i bruk, några förvaras på olika museer och några finns kvar som vrak på olika platser. En del av dessa vrak är mer eller mindre sönderfallna, men är rekonstruerade på ritningen. Flera båtar är borta och finns inte mera.

Till de flesta ritningar följer ett kompletterande blad med uppgifter om material och dimensioner. På ritningen visas båtarna i profil utvändigt samt profil genomskärning vid CL. I plan, vardera halvan med inredning respektive utan. Samtliga spant finns utritade.

Ritningarna är fotokopierade på papper, oftast i storlek A1, men kan vara större (t.ex. vrakeka 28 fot) eller mindre. Ritningsbladen skickas rullade i papprulle.

Beställning
En orderbekräftelse skickas till din e-postadress. Vill du ändra något i din order så kontakta oss snarast. Du har möjlighet att ändra/avbeställa en order tills dess att den är skickad.

Leverans
Alla leveranser skickas via Posten som brevförsändelse. 

Ritningar med fler än 3 blad levereras fraktfritt inom Sverige. För övriga varor eller leverans utanför Sverige beräknas fraktkostnaden utifrån den sammlagda beställningens vikt och volym enligt Postens portoavgifter. Du kan enkelt se beräknad fraktkostnad utifrån innehållet i din kundvagn genom att ange postadress.

Normal leveranstid är 2-4 dagar, dock kan längre behandlings/leveranstid förekomma vid semester eller andra högtider.

Betalning
Betalning sker antingen via kortbetalning via PayPal eller mot faktura.

Kortbetalning
Kortbetalning är möjlig med VISA, Mastercard eller AmericanExpress via PayPal. Det går även att betala via ett PayPal konto.

Efter du har bekräftat din order skickas du vidare till PayPal för betalning.

Faktura
En faktura medföljer leveransen och inbetalning görs till bankkonto.

Bankkonto (inom Sverige)
Bank: Nordea
Clearingnummer: 3300
Kontonummer:  4209183310
Bankkonto (internationell)
Bank: Nordea
Bank adress: Nordea Bank Sverige AB
10571 Stockholm
BIC: NDEASESS
IBAN: SE74 3000 0000 0042 0918 3310
Kontonummer: 4209183310

Ange ditt namn som referens på inbetalning. Vid utebliven betalning tas en påminnelseavgift ut.