Ett kosterbygge - November 2008

Inoljning av bordläggning

Inoljning av bordläggning

Första inoljningen utvändigt och invändigt. Nu framträder träets struktur verkligen, med vackra märgstrålar. Vi änvänder en blandning av rå linolje med en del balsamterpentin i. Däcket får dock oljas in till våren, eftersom vi ej har kunnat nåta fördäcket. Det blev för kallt innan vi fick tanken monterad.

Högvatten

Högvatten

En dag med högvatten vid sjöbon. Det gäller att ha stövlar på sig för att kunna komma ner och jobba. Vågorna slår in ända upp mot trappen in i sjöbon. Någon gång vid riktigt högt vatten har det även gått upp över golvet.

Höstmorgon

Höstmorgon

Ännu en vacker höstmorgon.

Proppning av fördäck

Proppning av fördäck

Fördäcket proppas. Det gäller att få rätt proppar på rätt plats. Ekproppar i skarndäck och lärkproppar i däcksbrädorna. Propparna limmas med PU-lim. När det har torkat huggs övre delen av med stämjärn. Det gäller dock att vara försiktig så att inte proppen går av för långt ner. Sedan slipas det sista ner till samma nivå som däcket.

Kvällsarbete

Kvällsarbete

Eftersom det inte finns el i sjöbon så är det här en udda syn. Sjöbon är för första gången fullt upplyst under mörka hösteftemiddagar och kvällar. Detta tack vare ett bensindrivet elverk. Utan detta skulle knappt kunna jobba alls vid denna tiden på året.

Sudlist

Sudlist

Sudlisten sätts på plats. Den skruvas fast i övre delen av översta bordet, där det finns lister bakom. Skruvarna försänks och proppas sedan. Skarven görs diagonalt så att den "försvinner".

Fördäck

Fördäck

Främre däcket läggs på plats efter att tanken är monterad. Däcksbrädorna är av sibirisk lärk. Skruvarna försänks och proppas sedan. Propparna är gjorda av samma träbit med ett speciellt proppborr.Vi lämnar 4-5 mm mellan däcksbrädorna och mellan däcksbrädor och skarndäck för nåtning. Detta för att däcket ska kunna röra sig.Resultatet blir riktigt bra.

Soluppgång

Soluppgång

Soluppgång utanför sjöbon.

Montering av tank

Montering av tank

Äntligen har vi fått tanken. Den är gjord i rostfritt stål och rymmer ca 20 liter. Anslutning för påfyllning och för avluftning upptill, anslutning för bränslekran ficka för uppsamling och avtappning av skräp och vatten nertill. Den är tillverkad av Kjell Magnusson i Sälleryd. Tanken är monterad. Däcksgenomföring i mässing för påfyllning av bensin.

Början på motorhuv

Början på motorhuv

Funderingar på hur motorhuv ska se ut. Motorhuven kommer även den att vara gjord i ek. Ovansidan ska var öppningsbar, samt delar av aktersidan. Den får inte bli för fyrkantig men jag vill samtidigt kunna använda ovansidan som ett litet "bord".

Nåtat akterdäck

Nåtat akterdäck

Akterdäcket är nåtat och grovt slipat. Återstår en finslipning när även fördäcket är på plats. Även sudlist på aktre delan är ditsatt. Det börjar arta sig.

Fördäck tillpassat

Fördäck tillpassat

Vi har passat till de flesta däcksbrädorna grovt till fördäcket. Dessa är av lärk. Vi avvaktar med däcket så länge eftersom vi väntar på att tanken ska bli färdig. Det är lättare att fästa tanken ordentligt innan vi sätter dit däcksbrädorna.

Hyvling av mast

Hyvling av mast

Grovhyvling av mast utanför sjöbon. Masten kommer från en tätvuxen gran som vi högg ner förra hösten. Den barkades sedan och har legat och torkat sedan dess.

Visar 1 till 13 av 13 (1 sidor)