Ett kosterbygge - 2009

Mot ny hemmahamn

Mot ny hemmahamn

Så var det då dags att lämna Björkenäs och styra mot Karlskrona, en sträcka på ca 25 sjömil. Idag är det en solig men ganska blåsig dag, 10-15 m/s, så vi räknar med en hel del vågor på vissa sträckor. Vi tar oss söderut, rundar Torhamns udde och tar ett kort stopp vid Långören. Fortsätter sedan till Svenö där vi lägger till och tar en välförtjänt fika. Vi fortsätter förbi Möcklö och ut mot Östra fjärden. Sedan går vi så nära land vi kan sista biten för att slutligen komma fram till Hästö, som är den nya hemmahamnen.

En sista bild vid sjöbon

En sista bild vid sjöbon

En sista bild på båten utanför sjöbon. Snart blir det ny hemmahamn i Karlskrona.

Blandade detaljbilder

Blandade detaljbilder

Några blandade detaljbilder när båten är i sitt rätta element.

Varför Elsie...

Varför Elsie...

Här har vi fyra generationer samlade i Elsie, Kerstin, Amon, Bertil, Roger och Elsie på bryggan. Så båten har fått sitt namn efter min farmor som har betytt mycket för mig under min uppväxt.

Provsegling

Provsegling

Roger ger sig ut på en provsegling med Mikael Juul Hammarlund ifrån Bornholm. Bertil får följa efter i motorsnipan för att ta bilder.

Riggning av båten

Riggning av båten

Eftersom vi skriver om båtbygget till Föreningen Allmoge Båtars tidskrift Träbiten vill vi även ha med ett par seglingsbilder, så dagen efter sjösättningen riggar vi inför provseglingen. Vi anpassar stag och vant till rätt längd, splitsar och fäster på gammaldags vis. Dessa kommer sedan att få sträckas efterhand då de töjs.

Första provturen

Första provturen

Roger, Amon och Sonny stiger ombord för första provturen. Motorn vill inte starta först, det är bränslet som inte rinner fram ordentligt. Men efter att ha fått det att fungera startar den direkt. Vi tar en liten provtur och därmed är också sjösättningen avslutad.

Så är det dags att komma i sjön...

Så är det dags att komma i sjön...

Då var det äntligen dags. Vi byter om till badbyxor och tar tag i bärremmarna igen och vadar ut i vattnet. Sonny vägrar ta av sig tofflorna och får stanna på land. En bit ut släpper vi ned den och se, den flyter alldeles utmärkt. Några få droppar syns här och där invändigt men inte mer än så. Vi lastar i bottentiljor och motorhuv mm.

Dop

Dop

Susanne är utsedd till båtens gudmor och Bengt Olsson ifrån Hasslö båtvarv, vars far en gång byggde dessa båtar är båtens gudfar. Båten döps i vatten hämtat vid Hasslö båtvarv, där förebilden sjösatten för ca 75 år sedan. " ... Ditt namn ska vara Elsie... "

Dags för sjösättning

Dags för sjösättning

Nu är det dags! Ett 50-tal personer, både inbjudna och självbjudna, har slutit upp för att hjälpa till och titta på. Vi bjuder på smörgåssnittar med cider och minglar lite innan det är dags. Sonny Olsson ifrån Saxemara får ta befälet över sjösättningen. Vi är 12 personer med bärremmar som bär ut den ifrån sjöboden till vattenkanten.

Målning av vattenlinjen

Målning av vattenlinjen

Botten är sedan tidigare målad med International Fabi One. Det sista som görs är målning av vattenlinjen. Sedan är allt klart för sjösättning.

Sista strykningen fernissa

Sista strykningen fernissa

Så är det då dags för siste strykningen fernissa. Det ligger mellan 6 och 10 lager fernissa på de olika delarna, beroende på hur utsatta de är.

Snart sjösättning

På lördag 23 maj kl 14 sker sjösättningen. Vi har bjudit in en del vänner och bekanta och vi får se hur många som kan komma. Det behövs 10 - 12 personer för att lyfta den i sjön.

Då är det även dags för första provturen.

Sparrissöndag

Idag har vi haft sparrissöndag mellan Torhamn och Kristianopel. Även Björkenäs Båtbyggeri var med som ett evenemang och vi hade ca 150 besökare undr dagen, så det blev inte så mycket jobb direkt.

Fernissning av däck

Fernissning av däck

Nu kan vi även börja fernissa däcket. Det gick inte åt så mycket linolja till däcket som vi trodde. Lärken innehåller ju mycket harts och suger inte åt sig så mycket.

Första lagret fernissa

Första lagret fernissa

Nu har vi lagt på första lagret fernissa utvändigt och på detaljer invändigt. Första tre lagren kör vi förtunnade och sedan ytterligare fyra till fem lager så gott som oförtunnad. Däcket som är mest utsatt ska ha ett extra lager. Vi använder oss av Epifanes fernissa.

Inoljning av däck

Inoljning av däck

Äntligen kan vi börja olja in däcket. Detta skulle egentligen varit gjort under vintern, men vad gör man när man inte hinner bli färdig med allt. Det är fantastiskt att se träets struktur komma fram. Nu kan man nog börja känna sig lite stolt.

Provning av motor

Idag provade vi motorn för första gången. efter lite strul med bränslefiltret och båtens lutning gick den igång, efter två års vila i sjöboden. Vilket härligt ljud.

Slipning av däck

Slipning av däck

Äntligen har nåtmassan på fördäcket härdat. Vi slipar bort överskottet med med båtskrapa, stämjärn och tillskurna glasbitar. Sedan slipning med excenterslip. Vackert blir det i alla fall.

Rorkult på plats

Rorkult på plats

Nu är nog det mesta på plats. Roder och rorkult har en fin harmoni med båtens former.

Tillverkning av rorkult

Tillverkning av rorkult

Ett av de sista byggmomenten. Det gäller att få en fin form på rorkulten. Den får inte bli för rak men heller inte för krokig. Det gäller att få harmoni i formen. Sista ytfinishen görs med väldigt liten hyvel.

Fika i finrummet

Fika i finrummet

Fikapaus med jämna mellanrum är ett måste. Är det kyligt är det bara att elda upp i kaminen.

Bottentiljor på tork

Bottentiljor på tork

Undersidan på bottentiljorna har fått en sista strykning med blandning av rå linolja med lite tjära i. Detta ger både en vacker färg men gör de också väldigt tåliga. Ovansidan kommer att fernissas. Här står de på tork på ljugarbänken.

Bottenmålning

Bottenmålning

Utvändigt målas botten först med blymönja, och därefter med av vanlig grundbottenfärg International Primocon.

Repslagning

Repslagning

Eftersom vi har gjort alla moment hittils ifrån uppmätning, ritning, utslagning i fullskala, byggande av båten, motorinstallation och sy segel, så skulle det vara roligt att även slå lite rep själva. Här slår vi rep som ska vara till skot för storseglet. Kvaliteten blev både bättre och jämnare än köperep.

Det mesta på plats

Det mesta på plats

Nu är det mesta på plats. Har fäst alla slangar och kablar till motorn. Rorkulten är kvar samt nåtning av däck. Och så ytbehandling förstås. Idag plockade vi i alla bottentiljor, motorhuv mm för att se resultate. Och så här ser det ut idag.

Roder

Roder

Igår passade vi till rodret och satte dit roderbeslag. det tog hela dagen innan det satt på plats som det skulle. Knepigt att få det att svänga utan problem eftersom vinkeln skiljer mellan nedre och övre roderbeslaget. Men efter lite slipning med vinkelslip så löste det sig. Avslutar med att olja in och hänga det på plats.

Hyvla åror

Hyvla åror

Trots att det är riktigt kallt ute kan man efter en stund stå i en tunn tröja. Man får verkligen upp värmen när man hyvlar åror. De är gjorda av kvistfri furu. Inte speciellt lätt att hitta. De är ganska korta i förhållande till båtens storlek, men det är heller ingen båt man är ute och ror i. De ska förhoppningsvis inte användas så mycket.

Segel nästan färdiga

Segel nästan färdiga

Focken är nu helt klar. ett par små detaljer kvar på storseglet, men inte mer än någon timmes jobb kvar.

Mast och spri

Mast och spri

Nu har vi även gjort färdigt mast och spri med detaljer. Masten är rektangulär i botten så att den ska passa i mastfoten.

Visar 1 till 30 av 37 (2 sidor)