Ett kosterbygge - 2008

Inoljning av bordläggning

Inoljning av bordläggning

Första inoljningen utvändigt och invändigt. Nu framträder träets struktur verkligen, med vackra märgstrålar. Vi änvänder en blandning av rå linolje med en del balsamterpentin i. Däcket får dock oljas in till våren, eftersom vi ej har kunnat nåta fördäcket. Det blev för kallt innan vi fick tanken monterad.

Högvatten

Högvatten

En dag med högvatten vid sjöbon. Det gäller att ha stövlar på sig för att kunna komma ner och jobba. Vågorna slår in ända upp mot trappen in i sjöbon. Någon gång vid riktigt högt vatten har det även gått upp över golvet.

Höstmorgon

Höstmorgon

Ännu en vacker höstmorgon.

Proppning av fördäck

Proppning av fördäck

Fördäcket proppas. Det gäller att få rätt proppar på rätt plats. Ekproppar i skarndäck och lärkproppar i däcksbrädorna. Propparna limmas med PU-lim. När det har torkat huggs övre delen av med stämjärn. Det gäller dock att vara försiktig så att inte proppen går av för långt ner. Sedan slipas det sista ner till samma nivå som däcket.

Kvällsarbete

Kvällsarbete

Eftersom det inte finns el i sjöbon så är det här en udda syn. Sjöbon är för första gången fullt upplyst under mörka hösteftemiddagar och kvällar. Detta tack vare ett bensindrivet elverk. Utan detta skulle knappt kunna jobba alls vid denna tiden på året.

Sudlist

Sudlist

Sudlisten sätts på plats. Den skruvas fast i övre delen av översta bordet, där det finns lister bakom. Skruvarna försänks och proppas sedan. Skarven görs diagonalt så att den "försvinner".

Fördäck

Fördäck

Främre däcket läggs på plats efter att tanken är monterad. Däcksbrädorna är av sibirisk lärk. Skruvarna försänks och proppas sedan. Propparna är gjorda av samma träbit med ett speciellt proppborr.Vi lämnar 4-5 mm mellan däcksbrädorna och mellan däcksbrädor och skarndäck för nåtning. Detta för att däcket ska kunna röra sig.Resultatet blir riktigt bra.

Soluppgång

Soluppgång

Soluppgång utanför sjöbon.

Montering av tank

Montering av tank

Äntligen har vi fått tanken. Den är gjord i rostfritt stål och rymmer ca 20 liter. Anslutning för påfyllning och för avluftning upptill, anslutning för bränslekran ficka för uppsamling och avtappning av skräp och vatten nertill. Den är tillverkad av Kjell Magnusson i Sälleryd. Tanken är monterad. Däcksgenomföring i mässing för påfyllning av bensin.

Början på motorhuv

Början på motorhuv

Funderingar på hur motorhuv ska se ut. Motorhuven kommer även den att vara gjord i ek. Ovansidan ska var öppningsbar, samt delar av aktersidan. Den får inte bli för fyrkantig men jag vill samtidigt kunna använda ovansidan som ett litet "bord".

Nåtat akterdäck

Nåtat akterdäck

Akterdäcket är nåtat och grovt slipat. Återstår en finslipning när även fördäcket är på plats. Även sudlist på aktre delan är ditsatt. Det börjar arta sig.

Fördäck tillpassat

Fördäck tillpassat

Vi har passat till de flesta däcksbrädorna grovt till fördäcket. Dessa är av lärk. Vi avvaktar med däcket så länge eftersom vi väntar på att tanken ska bli färdig. Det är lättare att fästa tanken ordentligt innan vi sätter dit däcksbrädorna.

Hyvling av mast

Hyvling av mast

Grovhyvling av mast utanför sjöbon. Masten kommer från en tätvuxen gran som vi högg ner förra hösten. Den barkades sedan och har legat och torkat sedan dess.

Panta Rei på besök

Panta Rei på besök

Modellbåtsföreningen Panta Rei har möte i sjöbon. Cirka 25 nyfikna båtmänniskor som tittar, granskar och känner. Många är imponerade och betyget blir klart godkänt. En av medlemmarna har även byggt en modell efter samma ritning.

Akterdäck lagt

Akterdäck lagt

Akterdäcket är lagt. Skarndäck är utav ek och däcksbrädorna är gjorda ifrån Jarramas gamla däck. Återstår pluggning och nåtning.

Skarndäck färdigt

Skarndäck färdigt

Skarndäck är färdigt. Man kan nu ana hur hela däcket kommer att se ut. Även hela sargen är fäst. Laskbrickor sätts på utsidan för att få rena linjer inuti, samt slippa ha dessa i ryggen när man sitter på bänkarna. Det kommer även att sitta årtullar på utsidan av sargen så småningom.

Alla sargbitar på plats

Alla sargbitar på plats

Främra och bakre sargbitarna är fästa och mittbitarna basade. Det blir 2 skarvar på varje sida pga svårigheter att hitta tillräckligt bra virke i de breda dimensiner som skulle krävas.

Regnbåge

Regnbåge

En stor fördel med att vara nära naturen när man jobbar…

Börja forma skarndäck

Börja forma skarndäck

Börjar forma skarndäck grovt. En underbar ställbar hyvel för att kunna forma fina innerkurvor.

Basning av sarg - del 2

Basning av sarg - del 2

Vi fäster mittfisken i aktern för att stadga upp däcksbalken innan vi fäster sargen. Vi gör även böjarna något flackare för att underlätta att böja sargen. Vi tillverkar sedan en mall för att kunna svepa sargen runt efter basning för att lättare få rätt form. Sarg nr 2 spricker dock vid ett vres, så vi rätar ut sarg nummer 1 och basar om. Vid svepning runt mallen går det utmärkt och vi får äntligen rätt form på aktre sargen. Den främre sargen ser även den bra ut. Mittfisken på fördäcket är också på plats.

Vackra linjer

Vackra linjer

De två båtbyggarna njuter av utsikten från sjöbon. Fast även det som finns därinne är vackert.

Basning av sarg

Basning av sarg

Dags att få sargen på plats. Sargen basas och böjs sedan rejält, speciellt i aktern som har två snäva böjar för att kunna vara rak i mitten.Den främra sargen är lättast och går bra. Sargen går ej in riktigt som planerat i de två hörnen i aktern. Vi smalnar av sargen ytterligare så mycket vi vågar för att lättare kunna böja snäva kurvor. Men det hjälper inte. Däcksbalken börjar ge vika istället.

Amon provar båten

Amon provar båten

Min son Amon provsitter för att se om den är godkänd. Det är över ett år sedan jag sa att jag skulle bygga en båt och han undrar så om den inte är färdig snart. Han tycker vi ska sjösätta den så fort som möjligt, men får nog lugna sig till i maj nästa år.

Inoljning under blivande däck

Inoljning under blivande däck

Utrymmena under de blivande för- och akterdöcken oljas in med en blandning av rå linolja och balsamterpentin. Det är enklare att komma åt överallt innan däcket är lagt. Dessa utrymmen kommer även att oljas in under vintern tills träet är mättat.

Provning av roder

Provning av roder

Formen på rodret är klar och dags för provning. Uppmätning och skiss på roderbeslag, som kommer att göras i rostfritt stål. Profil av hela båten med roder på plats.

Sjöboden

Sjöboden

En liten höstbild på sjöboden där bygget utförs. Vilken härlig arbetsmiljö!

Skott färdiga

Skott färdiga

Nu är både det främre och det aktre skotten så gott som färdiga. Ett litet hål luckan i det aktre skottet saknas men jag väntar tills sargen är på plats. Även någon form av hasp till det främra skottet ska på plats.

Motorn på plats

Motorn på plats

Motorbädden är helt klar, bultarna förhoppningsvis på rätt plats. Behandlad med en blandning av rå linolja, balsamterpentin och tjära.

Formning av skarndäck

Formning av skarndäck

Vi har tidigare gjort en ritning av hur däcket ska se ut. Nu tillverkar vi detaljerade pappersmallar för alla bitar till skarndäck och mittfiskar. Vi gör även en pappersmall till sargen för att kunna plocka ut rätt virke som vi vill använda. Målet är att göra sargen i endast två bitar, men frågan är om virket räcker till på bredden. Annars får det bli en sarg i fyra bitar.

Stomme till däck och inredning

Stomme till däck och inredning

Vi sätter dit stomme till bänkar längs med båda sidorna. Stommen till däck och sarg är även den på plats. Delar av främre skottet med ett rejält förvaringsutrymme under fördäck. Batteri till startmotor monteras i utrymme under akterdäck.

Visar 1 till 30 av 57 (2 sidor)